yoga lessen

Lieve Yogi’s en Yogini’s, welkom bij Sharonna Yoga. In september 2023 start het 17e seizoen yogalessen in Hoofddorp, Floriande. Wil je leren beter te ontspannen, rustiger en vollediger te ademen meer in contact komen met je lichaam? Geef je dan op voor een proefles!

Dinsdag, woensdag & donderdag avond van 19.30-21.00 uur

Yoga is voor iedereen

De lessen zijn geschikt voor jong en oud, beginners en gevorderden, mensen met lichte beperkingen en zwangeren tot ongeveer de 4e maand.De lessen zijn afwisselend en ontspannend.

Het doel van de lessen is om meer bewust te worden van je lichaam en de mogelijkheden en beperkingen ervan op dat moment. Te luisteren en te voelen en voorzichtig rekening houden met jezelf zonder dat je jezelf forceert. Yoga is niet bedoeld als competitie, flexibiliteit komt met de tijd.

Door veel aandacht te besteden aan de ademhaling worden de oefeningen een meditatieve handeling en worden we met onze gedachten gebracht bij wat we op dat moment doen waardoor de geest kalmeert.

 

Yoga en Meditatie

Yoga betekend vereniging tussen lichaam en geest met uiteindelijk doel meditatie. Door de oefeningen train je je lichaam flexibel te worden en te ontspannen zodat je in stilte kunt zitten. Tijdens mijn vele verblijven bij de monniken in Thailand heb ik leren mediteren. Meditatie helpt je je bewust te worden van de gedachten die je hebt. Men heeft wel 60000 gedachten op een dag. Onbewust worden we geleid door deze gedachten, oordelen en overtuigingen. Door jezelf te leren in stilte te zijn, controleer, kalmeer en verhelder je je gedachten zodat je kunt luisteren naar je innerlijke stem die je precies verteld wat voor jou belangrijk is.

Mindfulness is het met alle aandacht zijn bij wat je op het moment doet, denkt, of zegt. Bewust zijn van de ademhaling speelt hierbij de grootste rol omdat de ademhaling je helemaal in het moment brengt. Tijdens de yogalessen word je bewust gemaakt van het juist en diep ademen bij de verschillende oefeningen. De lessen worden afgewisseld met staande, zittende en liggende asana’s (lichaamshoudingen), pranayama (ademoefeningen), visualisatie-, en meditatieoefeningen en mantra zingen, we eindigen altijd met yoga nidra (diepe ontspanning met klankschalen).

De ene week doen we de zittende en liggende oefeningen en de volgende de staande oefeningen met o.a. surya en chandra namaskar (de zonne,- en maangroet). Na de les drinken we een kop thee om nog even te genieten van de opgebouwde ontspannende groepsenergie.

Wil je leren beter te ontspannen, rustiger en vollediger te ademen meer in contact komen met je lichaam?

?

praktische info

Ik werk in trimesters, 3 blokken van 10 lessen.

De yogalessen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag van 1930-21u.

Je geeft je op voor 1 bepaalde avond maar als het nodig is kun je in overleg wisselen van avond. NB; een les inhalen het liefst in diezelfde week.

Instromen tijdens een blok is mogelijk.

Je betaalt €135 voor de 10 lessen per blok.                   Een losse les of proefles is €13,50.

De lessen van het eerste blok zullen zijn in week 37 t/m 48. Er is geen les in week 43 & 44.

De lessen van het tweede blok zullen zijn in week 49 t/m 9. Er is geen les in week  52, 1 & 8.

De lessen van het derde blok zullen zijn in week 10 t/m 22. Er is geen les in week 17, 18 & 19.

De lessen kunnen online betaald worden, nadat je een mail voor beschikbaarheid hebt gestuurd naar contact@sharonna-yoga.nl 

Locatie

Floriande Midden

Deltaweg 109, ingang de Optimist
(tegenover eiland 5), Hoofddorp
Mobiel: 06-28709948

De lessen worden gegeven in een speelzaal van de Brede School “Floriande Midden”. Ingang op de hoek van het gebouw.

Je hebt een grote handdoek nodig, draag makkelijk zittende kleding en neem een flesje water voor jezelf mee. Matjes en dekentjes zijn aanwezig.

Eet van te voren niet te zwaar en als er (fysiek of mentaal) iets is waar ik rekening mee kan houden stel me dan op de hoogte.

Algemene voorwaarden; het beoefenen van yoga is geheel op eigen risico. Sharonna Yoga kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventueel schade/verlies van persoonlijke spullen en/of blessures.

reviews

Ik volg al jaren yogalessen bij Sharonna en dat is heerlijk ontspannen en rustgevend. De sfeer is prettig en iedereen doet de oefeningen op eigen niveau. Na de ontspanning altijd een kopje thee, een heerlijk avondje.

Marianne

Ik heb gekozen voor de lessen van Sharonna. De lessen zijn afwisselend en compleet, allemaal fijn en bijzonder om mee te maken. Er is volop aandacht voor adem en meditatie. Alles binnen je eigen mogelijkheden. Aan het einde van de les een uitgebreide ontspanning met klankschalen en/of zang.

Irma

Dit is voor mij een eerste kennismaking met yoga. Ik heb er veel van opgestoken. De avonden na de yoga slaap ik altijd als een roosje! Sharonna geeft op een rustige, prettige manier les en brengt je even in een andere wereld zonder drukte! Een echte aanrader

Carla

Neem contact met mij op

15 + 9 =

LOCATIES

Yoga & Events - Hoofddorp, deltaweg 109
Reiki & Massage Cursussen -
Rijsenhout
Behandelingen -
Nieuw Vennep

CONTACT

Volg